top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Humus cu pesto de leurdă


Mi se pare ca primavara este mult mai usor sa gatesc retete sanatoase. Motivul principal este pentru ca au aparut verdeturile in piata. Chiar ieri, pentru prima data anul acesta, am cumparat patrunjel nou, cum ii spun eu patrunjelului tanar, cu frunze mici si fragede. Insa vedeta din punga mea de cumparaturi este leurda. Cand gasesc la piata, iau cat pot duce, asa mult imi place.


Mergand pe ideea unui pranz super sanatos, ieri am pus la inmuiat 200 de grame de naut si am lasat peste noapte. Sigur ca puteti folosi si naut din conserva, dar va asigur ca aveti un mare plus de savoare daca il preparati de la zero. Spre exemplu, eu am pus la fiert in oala cu naut si usturoi, foi de dafin si ceapa. Am folosit aceasta supa la prepararea pastei de naut si a iesit muuult mai savuroasa. Se gaseste foarte usor, eu am luat de la Sanovita, de pe sanovita.ro.


Ingrediente humus


200 g naut Sanovita

1 ceapa

2 catei de usturoi

Sare

2 foi de dafin

2 linguri de pasta de susan

2-3 linguri de ulei de masline

Piper

Rodie (optional)

1 lingura de suc de lamaie (optional, dar e mai bun cu)



Am fiert nautul (dupa ce l-am lasat la inmuiat peste noapte) cu sare, ceapa, usturoi si foi de dafin. Apoi l-am facut piure cu blender-ul vertical si am adaugat pasta de susan, uleiul si sucul de lamaie. Din supa am adaugat treptat, cate putin, pana a ajuns la consistenta dorita. La final am adaugat rodia. Mai potriviti de sare, piper, dupa preferinte.


Pentru sosul pesto am folosit:

1 legatura de leurda

1 mana de frunze de busuioc

2 catei de usturoi

Sare

1 lingura de parmezan ras

2 linguri ulei de masline


Cel mai simplu sosul se face folosind un mojar cu pistil, asa am extras toata aroma din ingrediente. Am pus intai usturoiul cu sare, l-am zdrobit bine, apoi am inceput sa adaug verdeata treptat, omogenizand cat de bine ma tin bratele. Dupa ce am obtinut aproximativ o pasta, am adaugat uleiul si branza. Delicios.

Am mancat humus de multe ori, facut de mine sau prin diverse locuri. Va asigur ca cel mai bun este cel preparat in casa, de la zero, dupa bunul plac.


Pofta buna!

392 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page