top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Brownie la borcan


Din seria retetelor pe gustul meu, adica pline de crema, am gasit o modalitate misto prin care sa incarc un brownie cu crema. Crema folosita este un mousse de ciocolata neagra, aluatul de brownie este umed, intens si bogat in ciocolata, iar zmeura ii da zvac de prospetime. Trebuie sa recunosc ca nu acesta a fost planul principal. Am facut blat brownie pentru tort, iar marginile le-am folosit intr-un desert pe care imi vine sa-l mananc cu polonicul.

Ingredientele sunt pentru o tava de cuptor din care am taiat 3 discuri de blat, iar restul l-am pus in 3 borcane.

Ingrediente brownie

3 oua

20 g faina

150 g ciocolata neagra

70 g zahar tos

60 g unt

sare

Am separat albusurile de galbenusuri. Am facut o bezea din albusuri, mixandu-le bine cu zaharul adaugat treptat. In alt bol am pus ciocolata cu untul si l-am topit la 50 de grade. Am incorporat galbenusurile cu telul, iar in alt bol am amestecat faina cu sarea.

Am inceput sa incorporez bezeaua in ciocolata, treptat, alternand cu faina. Am tapetat tava cuptorului cu hartie de copt si am intins compozitia. Am copt la 170 de grade pentru 10 minute, apoi am lasat la racit. Eu am taiat 3 discuri de blat, pe care le-am folosit la un tort, restul am faramitat in mana si le-am pus in borcanul magic.

Ingrediente mousse de ciocolata

180 g ciocolata neagra

265 smantana pentru frisca

Am impartit smantana in doua parti: 90 de mililitri pe foc mic, 175 de mililitri spumata usor. Am topit ciocolata si am amestecat-o cu smantana incalzita. Dupa ce a ajuns la 30 de grade, am incorporat, treptat, smantana spumata, cu spatula se silicon. Am turnat apoi in borcan.



Optional, daca vreti, si va recomand, am adaugat un compote de zmeura de tara, care aduce un mare strop de prospetime. Eu am folosit piure de zmeura si zmeura congelata, pentru ca am fost constiincioasa si am bagat la congelator de acum vreo luna si ceva.

Am folosit:

O mana de zmeura congelata

100 g piure de zmeura

2 g gelatina

10 g apa rece

3 g de pectina

1 lingura de zahar tos

Am pus pe foc mic zmeura si piureul sa se decongeleze. Am amestecat zaharul cu pectina si le-am adaugat peste zmeura, tot la foc mic. Intre timp, am hidratat gelatina in apa rece si am dat deoparte. Am lasat sa fiarba compozitia 2 minute, la foc mic, dupa care am inchis focul. Cinci minute mai tarziu am adaugat gelatina si am omogenizat, sa se topeasca. Am turnat in borcan, evident.

Am decorat cu alune de padure coapte 7 minute la 170 de grade.

Incercati sa luati din toate straturile cand mancati desertul, veti vedea rostul randurilor mele.

558 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page