top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Cannelloni cu smântână și verdeață


Obisnuiam sa gatesc foarte rar cannelloni, spre deloc, pana cand mi-am dat seama ca pot face o reteta foarte usor de digerat, cu gust foarte bogat si usor de facut. Recunosc ca le evitam pentru ca mi se pareau grele, dar orice reteta poate fi personalizata, nu?

Prima data am vazut cannelloni in Barcelona, erau cu carne tocata, sos rosu, ceva branza, aratau demential, ce e drept, insa mai mult de 1, 2 nu puteai sa mananci. Astazi eu am ales o varianta vegetariana, foarte usoara si super cremoasa.


Pentru 12 cannelloni am folosit


Jumatate de pachet de cannelloni

250 g smantana cu grasime 20% SIM

350 g spanac congelat

150 g feta, maruntita

1 lingura faina

50 ml lapte

Un praf de sare

3-4 linguri de parmezan ras


Intai am lasat spanacul la decongelat intr-o sita, pentru a se scurge apa. Daca vreti sa folositi proaspat, cred ca aveti nevoie de cel putin 5-6 pungi de spanac, pe care sa il trageti in tigaie cu putin unt inainte de a-l adauga in compozitia pentru cannelloni. Eu in retete de genul acesta folosesc congelat pentru ca este mai practic si chiar este gustos.

Dupa ce s-a decongelat si s-a scurs, l-am pus intr-un bol mare impreuna cu sare, parmezanul ras si feta. Separat am combinat faina cu laptele si am amestecat bine, apoi am adaugat smantana, omogenizand. Am incorporat amestecul de smantana in spanac.


Am uns tava de cuptor cu unt, apoi am umplut cannelloni si i-am asezat in tava.


La final am uns cu pensula cannelloni cu smantana, am presarat putin parmezan si i-am copt pentru aproximativ 20 de minute, la 180 de grade, pana s-au inmuiat pastele.



603 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page