top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Cheesecake ciocolatos fara coacere


Am vrut sa fac din weekend-ul acesta unul dulce, si am acceptat provocarea Nestlé, de a face un desert cu ciocolata. Am ales sa fac un cheesecake fara coacere, pe crusta de biscuite de ciocolata facut în casa.


Pentru biscuite am folosit:

- 1 ciocolata Nestle Dessert Noir;

- 2 oua;

- 100 g unt;

- 150 g zahar;

- 200 g faina;

- 2 linguri cacao;

- 1 lingura praf de copt;

- 1 lingurita de rom;

- un praf de sare;

Întâi am topit ciocolata împreuna cu untul pe baie de aburi, si am lasat sa se raceasca putin.

Separat, am mixat ouale cu zaharul, romul, pâna am obtinut o spuma. Apoi am adaugat amestecul de ciocolata si am amestecat bine.

Am amestecat ingredientele uscate – faina, praful de copt, cacao si sarea si le-am cernut; apoi am început sa le încorporez în ciocolata, mixând la viteza mica.

Am pregatit o tava cu hârtie de copt, am pus câte o lingurita de aluat, lasând spațiu de 4-5 centimetri, sa aiba spatiu pentru a creste. Am copt biscuitii la foc mic pentru aproximativ 10 minute.

Am folosit jumatate din ei sa fac crusta pentru cheesecake, iar cealalta jumatate am pastrat-o într-un borcan, pentru micul dejun, cu lapte.

Pentru a face crusta, am sfarâmat biscuitii si i-am amescecat cu 100 de grame de unt topit. Am presat compozitia pe baza tavii pentru cheesecake si am trecut la crema de brânza.

Pentru crema am folosit:

- 125 g crema de brânza;

- 100 de grame ciocolata Nestlé Dessert Noir;

- 2 linguri zahar pudra;

- 1 lingurita rom;

- 1 lingurita cafea solubila;

Întai am mixat brânza cu zaharul; am adaugat romul si cafeaua. Apoi am topit ciocolata pe baie de aburi, si am încorporat-o în crema de brânza, amestecând bine.

Apoi am turnat compozitia de brânza peste crusta de biscuiti si am dat la rece pentru cel putin 2 ore.

Ingrediente glazură:

- 150 de grame ciocolata Nestlé Dessert Noir;

- 150 ml lapte condensat;

- 100 ml miere;

- 75 ml apa;

- 10 g gelatina;

- 150 zahar;

Întâi am hidratat gelatina în 30 de ml de apa, 15 minute. Am pus restul de apa la fiert împreuna cu zaharul si mierea. Am lasat sa fiarba 2 minute, apoi am luat de pe foc. Am adaugat laptele condensat, ciocolata bucati si gelatina hidratata. Am amestecat bine, pâna am obtinut o glazura lucioasa.

Am glazuat tortul rece, turnând usor pe mijloc, fara a nivela. Am mai dat la rece pentru o ora, apoi i-am rssfatat pe cei dragi cu un cheesecake cremos, dulce si aromat.




329 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page