top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Cheesecake cu ciocolata si banane

Supranumit si cheesecake-ul pe care il mananci cu lingura de ciorba, combinatia dintre vanilie, ciocolata si banane este una clasica si foarte iubita. Va recomand sa il preparati seara, pentru ca necesita refrigerare cateva ore.

Ingrediente:

Crusta:

200 g biscuiti divestivi

50 g unt topit

1 lingura de zahar pudra


Crema:

250 g mascarpone

200 g smantana fermentata cu 35% grasime

3-4 linguri de zahar pudra, dupa gust

Vanilie

2 oua

1 lingura de faina

Sare


Decor:

1 banana coapta bine

60 ml smantana pentru frisca cu 30% grasime pentru incalzit

120 g ciocolata neagra

120 ml smantana pentru frisca pentru spumat

Alune coapte si fistic pentru decor


Am inceput cu prepararea crustei. Am maruntit biscuitii si i-am combinat cu untul topit si cu zaharul pudra. Am presat compozitia pe baza unei tavi cu peretii detasabili si am dat-o deoparte.

Intr-un bol am mixat smantana fermentata cu mascarpone, cu un praf de sare si cu zaharul pudra, pana am omogenizat. Am adaugat ouale, vanilia si am mai mixat 1 minut. La final am incorporat faina si am turnat compozitia peste crusta de biscuiti. Am copt cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 25 de minute, pana s-a rumenit usor. Desi este inca usor moale la mijloc, nu il coaceti prea mult, peste noapte va capata textura ideala, la rece.

A doua zi am preparat mousse-ul de ciocolata. Am incalzit 60 de ml de smantana pentru frisca, pe foc foarte mic, timp in care am topit ciocolata. Apoi le-am combinat si am racit la aprox. 30 de grade. Separat, am mixat restul de smantana rece, pana a devenit spumoasa si am incorporta-o in ciocolata, in 3 etape, amestecand usor cu spatula de silicon, pana am obtinut mousse.

Am scos tortul de la frigider, am asezat felii subtiri de banana si apoi am decorat cu mousse din plin, asezanadu-l neregulat, dupa plac.

Finisati cu fistic, alune si bucurati-va de acest desert gustos!

6,661 views1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page