top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Cheesecake tomnatic


Parca inainte de vreme, a venit toamna. Spun asta pentru ca jumatate din vara a plouat si simt ca nu m-am bucurat de ea pe deplin. Culinar, insa, iubesc acest anotimp. Ai mei au cules toate roadele posibile si sunt nerabdatoare sa le fac urmatoarea vizita, pentru ca am auzit ca se face mustul in aceasta perioada, plus dulceata, zacusca si lista continua. Insa pana voi ajunge la ei, sunt nevoita sa folosesc produse din comert, ceea ce nu imi surade, de obicei. Spun de obicei pentru ca recent am descoperit produsele Dacia Plant, naturale, care aduc bunatatea de la tara si la mai putin norocosii din oras.


Zilele trecute am avut mare pofta de un cheesecake fresh, iar cum vara s-a terminat, am trecut de la folosirea fructelor proaspete, la dulceata. Am facut un cheesecake super sanatos, fara zahar; cu dulceata si nuci, de sezon.


Din aceste cantitati am facut 4 mini prajituri, cu diametrul cam de 8 centimetri. Pentru crusta am folosit 100 de grame de biscuiti digestivi, 50 de grame de unt topit si o mana de nuci macinate. Am amestecat biscuitii maruntiti cu nucile macinate, am adaugat untul topit, apoi am presat compozitia la baza formei pentru mini cheesecake.



Mai departe m-am ocupat de continutul foarte cremos al prajiturii, care se topeste in gura. Am folosit 250 de grame de mascarpone, 70 de mililitri de smantana lichida, o lingura de miere si 2 linguri de dulceata de coacaze negre de la Dacia Plant.



Intai am mixat branza mascarpone cu mierea, pana a devenit pufos, apoi am adaugat 3 linguri de dulceata si am omogenizat. Separat, am mixat smantana lichida rece pana s-a ingrosat putin si apoi am adaugat-o peste mascarpone. Am mai mixat 2-3 minute, apoi am umplut formele.


Am dat prajiturile la rece 2-3 ore, apoi le-am scos usor din forme si am decorat din plin cu dulceata de coacaze Dacia Plant, foarte fresh si aromata.

Este un desert de toamna foarte usor de facut, ce nu necesita coacere si este super gustos. Nucile din crusta se potrivesc foarte bine cu dulceata dulce-acrisoara. Nu mai spun ca textura mai mult decat cremoasa te face sa nu te opresti din mancat.



Eu am mancat doua, unul dupa altul, dar fara griji, pentru ca este fara zahar sau alte ingrediente care ma fac sa ma simt vinovata.

Asadar, daca sezonul acesta va apuca pofta de un desert gustos si sanatos, puteti intra cu incredere pe Vegis.ro si sa comandati dulceata fara zahar, sau multe alte produse naturale. Eu ma intorc la cumparaturi, pofta buna! :)

589 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page