De fapt, pe biscuite. Pe un biscuite cu unt, dulce, fraged, rumenit.
Iubesc atât de mult ciocolata în prajituri, încât tind sa inversez proportiile, si sa ajung la deserturi de genul: ciocolata pe biscuiti, si nu biscuiti cu ciocolata. Iar prajitura asta îsi atinge scopul din plin în directia aceasta. Aromele si texturile se îmbina perfect cât sa dai putin ochii peste cap când o gusti. Daca si tu ai momente când respiri ciocolata, recomand reteta asta cu încredere.
Eu am început cu prepararea biscuitilor. Din cantitatile acestea ies cam 10 biscuiti cu diametrul de 7-8 centimetri, suficienti pentru prajituri. Dar eu am preparat mai multi, sa am extra. Am mixat 50 de grame de unt gras, moale, cu 30 de grame de zahar pudra. Am adaugat un galbenus de ou, niste extract de vanilie si am mixat bine. Separat am amestecat 100 de grame de faina cu un praf de sare si cu o lingura de amidon. Am încorporat în compozitia de unt, si am format o bila de aluat pe care am tinut-o la rece o ora, înainte de a coace biscuitii.
Cât a stat aluatul la rece, am pregatit sufletul prajiturii, cremeux de ciocolata. Într-o cratita am încalzit 160 de mililitri de smântâna lichida împreuna cu 15 grame de glucoza lichida. Separat, peste un galbenua de ou, am turnat smântâna calda în fir subtire, amestecând energic. Am pus din nou amestecul pe foc mic pâna a ajuns la 82 de grade. Am luat de pe foc si am adaugat 3 grame de gelatina hidratata în prealabil în 15 mililitri de apa, apoi am turnat totul peste 100 grame de ciocolata bucati. Am omogenizat cu blender-ul de mâna, am turnat în formele de silicon si le-am dat la congelator pana au devenit ferme. Între timp am copt biscuitii la 170 de grade pentru 12 minute si am facut glazura din 100 de grame de ciocolata neagra, 2 lingurite de ulei vegetal si o lingurita de alune de padure tocate marunt. Dupa ce glazura s-a racit, cam la 30 de grade, am îmbracat formele proaspat scoase din congelator.
Comments