top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Ciorbă rădăuțeană vegetariană


Ciorba radauteana sau ciorba de burta fac mereu ravagii la mine în familie. Însa de ceva timp ne-am hotarât sa mancam mai sanatos, poate din cauza înaintarii în vârsta, nu stiu exact.

Cert este ca am gasit varianta ideala de ciorba radauteana care se digera super usor, este foarte gustoasa si se prepara chiar rapid.


Un mic secret este sa gasiti o smântâna mai cremoasa, cu procent de grasime mai scazut. Asa veti obtine o ciorba cu gust bogat, dar mai sanatoasa.


Eu am folosit:

400 g smântâna SIM 12% grasime

3 morcovi

Jumatate de radacina de telina

3 cepe medii

500 g ciuperci pleurotus

Câteva fire de patrunjel

1 catel de usturoi

Apa pentru fiert

1 cub mic de unt

Sare


Am început prin a face o supa de legume: am pus la fiert morcovii, ceapa, telina, întregi, plus sarea. Cât au fiert legumele am calit în unt ciupercile, cât le-am dat putina culoare.


Dupa ce au fiert legumele, le-am scos din supa si le-am tocat, mai putin ceapa. Aici este în functie de preferinte - puteti toca si ceapa, însa pentru mine este suficienta aroma lasata în supa. Am pus din nou legumele tocate în supa, am adaugat si ciupercile calite si am fiert câteva minute la foc mic.


Între timp am temperat smântâna: am pus câte un polonic de supa fierbinte peste smântâna si am amestecat, repetând procedura de 6-7 ori. Apoi am zdrobit catelul de usturoi în smântâna, am oprit focul, iar dupa ce s-a racit putin, am adaugat smântâna. Puteti sa mai acriti cu lamâie sau otet, dupa preferinte.


Bucurati-va de o ciorba gustoasa, fara urma de vinovatie!



6,516 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page