top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Clafoutis cu pere

Updated: Nov 20, 2019


De cand asteptam sa apara in gradina perele noastre, pentru ca sunt delicioase in deserturi si nu numai. Va veti indragosti de acest desert dintr-un motiv simplu: Pe cat este de gustos si aromat, pe atat de simplu se face! In plus, este foarte usor de personalizat, puteti inlocui perele cu alte fructe, mergand de minune vara cu cirese sau capsuni.


Ingrediente


2 pere coapte

2 oua

60 g zahar

150 ml lapte

110 g faina

30 g unt (de preferat caramelizat)

O mana de alune de padure

Un praf de sare

Vanilie


Am inceput prin a face altuatul, care este chiar similar cu cel de clatite. Am mixat intai ouale cu un praf de sare si cu zaharul, dupa care am adaugat laptele si vanilia. Am omogenizat, am incorporat faina, apoi am dat deoparte.

Am incins o tigaie cu unt caramelizat, apoi am adaugat perele taiate in jumatati si alunele de padure. Eu folosesc foarte des unt caramelizat la deserturi pentru ca are o aroma uimitoare pentru un ingredient atat de simplu, v-am explicat aici cum se face.

Am fript putin perele pana au devenit usor aurii, apoi am presarat o lingura din cantitatea de zahar, amestecand bine. Sa nu uitati sa acordati atentie si alunelor din tigaie, acestea vor trimite acest desert in alta liga.


Am scos alunele si perele caramelizate din tigaie, am tapetat tava pentru cuptor cu unt si zahar tos, apoi am asezat perele in mijloc. Am turnat aluatul preparat mai devreme si am dat prajitura la cuptor pentru 20-25 de minute la 170 de grade, pana trece textul scobitorii.

Dupa ce am scos prajitura din cuptor si am parfumat toata casa, am adaugat alunele caramelizate si am decorat cu putin zahar pudra.

Prajitura asta este minunata calda, dar si rece, deci aveti numai de castigat.

Pofta buna!




2,955 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page