top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Cum să mănânci morcovi și să îți placă


Recunosc ca in afara de cruzi, ca Bugs Bunny, nu prea ma omor dupa morcovi. De mica mi-au fost recomandati, ca sa nu zic aproape bagati pe gat, pentru ca sunt sanatosi. Drept urmare, mancam foarte multi morcovi cruzi. Acum, mare fiind (ca varsta!), nu prea mai rontai legume crude, pentru ca nici nu mai am acces la gradina alor mei cand am chef, asa ca am preferat sa prepar retete care sa ii puna in valoare. Preferata mea deja este crema de morcovi copti cu usturoi si smantana. Se prepara imediat si merge combinata cu aproape orice: branza, crutoane, si ce mai vreti voi.


Ingrediente

- 1 kg de morcovi

- 2 cartofi

- 1 lingurita de ghimbir ras (optional)

- 1 ceapa

- 3 linguri de ulei de masline

- 3-4 catei de usturoi zdrobiti

- 150 ml smantana lichida

- Sare

- Piper

- Busuioc

- Cimbru



Am incins cuptorul la 200 de grade, am pus legumele in tava, le-am pulverizat cu ulei de masline si le-am acoperit cu hartie de copt. Dupa ce s-au copt bine, le-am transferat intr-un bol inalt si le-am facut piure cu blender-ul vertical.

Pe masura ce am omogenizat legumele, am inceput sa asezonez cu sare, piper, mirodenii, apoi am adaugat treptat usturoi, pana am ajuns la gustul dorit si smantana lichida, tot treptat, pana am ajuns la textura pe care mi-am dorit-o: nici piure, nici supa, ci crema.

La final am adaugat ghimbirul ras. Daca nu sunteti fan, va recomand sa puneti mai putin, sau treptat si sa gustati. Mie imi place foarte mult.

Crema de morcovi merge de minune atat calda, cat si rece. Daca vi se pare dulceaga, combinati cu putina smantana fermentata cand luati masa si va lingeti pe degete :)

Pofta buna

878 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page