top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Frigănele cu cremă

As putea incadra aceasta reteta la “combaterea risipei alimentare” sau la categoria nostalgie din copilarie”; indiferent de alegere, este un mic dejun delicios.

Nu cred ca trebuie sa mai mentionez ca puteti folosi orice crema doriti pentru a face acest minunat sandwich, insa eu recomand un chantilly dens de ciocolata alba.


Ingrediente pentru chantilly


125 ml smantana pentru frisca pentru incalzit

125 g ciocolata alba

2 g gelatina

10 ml apa rece

270 ml smantana pentru frisca, partea a doua


Intai am hidratat gelatina in apa rece si am dat deoparte. Dupa aproximativ 5 minute, am pus-o peste ciocolata alba, maruntita bine. Am incalzit smantana pentru frisca pana aproape de fierbere. Am turnat-o peste ciocolata si gelatina si am omogenizat cu blenderul vertical, pana s-a omogenizat bine. In timp ce am omogenizat, am turnat si a doua parte din smantana pentru frisca, rece. Am obtinut o crema total lichida pe care am acoperit-o cu folie de plastic si am dat-o la rece peste noapte. Este necesar ca folia de plastic sa fie in contact cu crema, astfel incat nu formeaza crusta.


Ingrediente pentru friganele


Cateva felii de paine

2 oua

Vanilie

2 linguri de zahar pudra

100 ml de smantana pentru frisca sau lapte

Un praf de sare

Putin ulei pentru prajit


Am mixat ouale cu sarea si cu zaharul, dupa care am adaugat vanilia si smantana lichida. Am inmuiat, pe rand, cate o felie de paine in acest amestec si le-am prajit la foc mic spre mediu, pana s-au rumenit frumos.

Dupa ce s-au racit, am decorat cu crema lasata la rece cu o zi inainte, care acum a devenit densa si foarte cremoasa.


Friganele next level, yes. Pofta buna!



429 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page