top of page
  • Writer's pictureAura

Galette cu ceapă caramelizată


Voiam sa fac tarta; insa, dupa ce te muti in alt apartament si toate instrumentele sunt prin cutii, renunti la a mai cauta. A iesit delicioasa, oricum.



Ingrediente

Pentru crusta:

200 g faina

100 g unt rece

1 galbenus

3-4 linguri de apa rece

Pentru continut:

2 cepe albe

1 ceapa rosie

3 linguri de ulei

1 lingurita de zahar brut

4-5 linguri de apa

2 galbenusuri

50 ml smantana lichida grasa

Branza de oaie sau capra

3-4 felii de rosii

Sare, piper, cimbru


Am pregatit crusta maruntind untul rece in faina cu un praf de sare. Am amestecat cu mainile pana am obtinut o textura nisipoasa. Am adaugat 1 galbenus si am inceput sa framant, adaugand, treptat, apa rece. Cand incepe sa se lege, este gata. Am format un disc gros, l-am infoliat si am dat la rece cel putin 30 de minute.


Intr-o tigaie am incins uleiul la foc mic, peste care am pus ceala taiata julienne. Am gatit-o 3-4 minute, pana a devenit translucida, apoi am adaugat putina sare si putina apa rece. Am mai lasat-o pe foc mic 5 minute, pana s-a evaporat din apa si am adaugat zaharul brut. Am mai gatit-o inca 3-4 minute si am dat-o deoparte.

Separat, am amestecat galbenusurile cu sare si cu smantana lichida, mixand cu telul. Am dat deoparte 2-3 linguri din amestec, pentru a unge mai tarziu galeta, si am amestecat restul cu ceapa caramelizata. Am adaugat cimbru, piper si am dat deoparte.


Am scos de la rece aluatul si l-am intins intr-un disc peste care am pus amestecul de ceapa, lasand margini libere de aproximativ 2 centimentri. Am adaugat branza maruntita, apoi feliile de rosii si am impaturit galeta. La final am mai imprastiat cimbru, am uns marginile cu oul dat deoparte mai devreme si am copt-o la 180 de grade pentru aproximativ 30 de minute.


Este un deliciu, mai ales pentru iubitorii de ceapa caramelizata, ca mine.


5,266 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page