top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Gnocchi de casa cu sos carbonara

Updated: Jul 31, 2018

De multa vreme mi-am propus sa fac paste de casa, pentru ca sunt de parere ca sunt mult mai gustoase si sanatoase. Am ales sa fac gnocchi, pentru ca sunt mai apetisante, dupa parerea mea, galuste moi cu cartofi si sos carbonara, un deliciu!



Ingrediente

Gnocchi de casă

- 5 cartofi medii

- 200 g faina + pentru pudrat blatul

- un praf de sare


Sos carbonara

- 3-4 catei de usturoi

- 1 galbenus de ou

- sare

- 5-6 felii de bacon

- 200 ml smântâna pentru gatit

- un praf de nucsoara


Am început cu prepararea pastelor; am fiert cartofii si am facut un piure fin.

L-am lasat sa se raceasca putin, apoi am început sa adaug faina, treptat, încorporând bine cu spatula dupa fiecare transa. Când aluatul a devenit mai ferm, l-am mutat pe baltul de lucru pudrat cu faina, si am framântat pana am încorporat toata faina.

Am format din aluat fire lungi si le-am taiat de 2 centimetri lungime. Apoi i-am rulat pe furculita si i-am lasat la uscat 15 minute, timp în care am pus apa la fiert. Am fiert gnocchi pâna s-au ridicat la suprafata.

Pentru sos, am calit usturoiul în putin unt, apoi am adaugat bacon si am asezonat cu busuioc si putina sare. Dupa 2-3 minute am adaugat si gnocchi si am lasat pe foc înca 3-4 minute.

Între timp, separat, am combinat smântâna pentru gatit cu galbenusul de ou si nucsoara, si am omogenizat. Apoi am turnat încet peste gnocchi, am amestecat si am închis focul.

Puteti decora cu putin busuioc verde sau patrunjel, ce aveti prin frigider. Veti simti ca ati vizitat Italia! Pofta buna!

210 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page