top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Humus cu usturoi verde


Astazi am adaugat un nou preparat pe lista celor gatite foarte rapid, dar super hranitoare si gustoase. Si pentru ca m-am intors din vizita de la parinti cu mult usturoi verde, proaspat smuls din gradina, l-am adaugat cam in toate preparatele gatite zilele acestea. Distantare sociala pe cale naturala.

Ingrediente

200 g naut

125 g iaurt grecesc cu 10% grasime

2 linguri de tahina

3-4 linguri de suc de lamaie, dupa gust

3 linguri de ulei de masline + 2 linguri pentru usturoi

Sare

Susan

4-5 fire de usturoi verde

Un praf de pudra de chili sau boia



Pentru ca am folosit naut uscat, l-am acoperit cu apa si l-am lasat peste noapte la temperatura camerei, dupa care, a doua zi l-am fiert putin peste o ora. Daca folositi conserva, nu este necesar, il puteti folosi imediat. Folosind blender-ul vertical, l-am facut piure, adaugand uleiul, tahina, sucul de lamaie si iaurtul. Apoi am asezonat cu sare, dupa gust. Am pastrat deoparte cateva boabe fierte pentru decor.

Am schimbat capatul blender-ului cu chopper-ul si am maruntit bine usturoiul verde. Am adaugat apoi ulei de masline si sare, apoi am mai mixat 1 minut, pana a iesit usor cremos.

Intr-o cratita mica am copt la foc mic o mana de susan pe care l-am adaugat peste humus si usturoi.

Apoi am incins o tigaie mica si am prajit pentru 2 minute la foc iute boabele de naut pastrate pentru decor, cu putina pudra de chili. Numai cat sa obtin un contrast intre humus cremos si nautul usor crocant.

Pentru un preparat atat de simplu, este foarte gustos, mai ales in combinatie cu usturoiul verde. Nici nu ai nevoie de lingura, numai lipie sau paine sa ai.

363 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page