top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Malabi - Budincă de lapte


Acesta este unul dintre cele mai simple si gustoase deserturi. Efortul depus pentru preparare este foarte mic, iar vara este minunat cu fructe proaspete. Exista doua variante de preparare a acestei budinci - una cu amidon din porumb si cu faina de orez. Eu am ales a doua varianta si am adaugat fistic la final, pentru a imbogati putin textura.


Ingrediente pentru 2 portii


300 ml lapte cu 3.5% grasime SIM

80 g zahar

60 g faina de orez

1 lingura de apa de trandafiri

Vanilie (optional)

Fistic maruntit

Fructe proaspete la alegere (capsunile merg de minune)


Intai am combinat faina cu 100 de mililitri de lapte intr-un bol si am amestecat bine, pentru a nu forma cocoloase.

Am pus restul de lapte la fiert impreuna cu zaharul pe foc mediu, apoi am adaugat amestecul de lapte cu faina si am dat focul la mic. Din acest moment am amestecat continuu, pana s-a ingrosat usor compozitia, aproximativ 5 minute. Spre final am adaugat apa de trandafiri si vanilia, iar 2 minute mai tarziu am oprit focul.


Am portionat budinca in borcane si am lasat-o putin la racit, pana sa adaug fisticul si capsunile. Cred ca merge de minune si cu miere deasupra, insa eu am nu mai aveam in casa.

Oricand aveti chef de un desert super simplu de preparat si foarte gustos, malabi este solutia. Mie imi place foarte mult faptul ca este si versatil - merge cu fructe, miere, vanilie, chiar si cu ciocolata deasupra sau caramel. Yummy, tocmai mi-a venit o idee noua.


Pofta buna!



3,069 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page