top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Micul dejun e gata!


Diminetile de weekend sunt preferatele mele. Si nu pentru ca ma trezesc cu 2 ore mai tarziu decat de obicei, nu pentru ca pot sta in pijamale toata ziua sau nu pentru ca pot bea cafeaua o ora in balcon. Ci pentru ca pot pregati un mic dejun in toata regula. Macar in weekend uit de patiseria de la colt si de graba spre birou.

Saptamana aceasta i-am rasfatat pe cei dragi cu un mic dejun super apetisant (ei au spus asta, nu eu) si foarte sanatos. In ton cu vremea de afara, am facut 6 briose pufoase, cu dulceata de coacaze negre fara zahar, de la Dacia Plant. Sunt ideale pentru cafea sau doar pentru a-ti potoli foamea sau pofta de o gustare buna.


Am folosit:

  • 3 oua

  • 150 ml lapte

  • vanilie

  • 180 grame faina

  • 1 praf de copt

  • 3 linguri de dulceata de coacaze negre de la Dacia Plant, plus cateva lingurite pentru decor

  • un praf de sare

Reteta este foarte simpla, ideala de pregatit dimineata, cum am facut eu, pentru ca necesita doar jumatate de ora de pregatire. Intai am mixat ouale bine cu un praf de sare, apoi am adaugat vanilia si laptele si am mai mixat putin. Separat, am amestecat faina cu praful de copt si am inceput sa ingros compozitia. La final am adaugat 3 linguri sanatoase de dulceata si am omogenizat. Dulceata de coacze de la Dacia Plant este fara zahar, fara indulcitori artificiali sau alte balarii, si merge perfect in briose. Au iesit dulci-acrisoare, cu gust natural de fructe. Daca, totusi, preferati briosele mai dulci, puteti adauga 1 lingura de miere; eu sunt mai mult decat multumita de cum au iesit, si sunt sanatoase.

Va invit sa accesati vegis.ro, unde gasiti dulceata de coacaze negre fara zahar, si multe alte bunatati naturale.


Dupa ce am terminat compozitia, am tapetat tava de briose cu hartie speciala si am umplut formele trei sfeturi, ca sa aiba spatiu sa mai creasca.


Am copt briosele la 180 de grade cam 20 de minute, pana s-au rumenit usor.

Am parfumat casa! :)


Decorati cu ducleata sau cu ce va pofteste inima. Pofta buna!

484 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page