top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Prăjitură cu mere

Stiu ca nu toata lumea are norocul meu, sa aiba livada de meri in spatele casei parintesti, dar in aceasta perioada sigur gasiti niste mere dulci, de tara, peste tot in piata. Eu am venit de la ai mei cu o lada mare, asa ca am declarat deschis sezonul deserturilor cu mere.

Pentru aceasta prajitura nu aveti nevoie de prea multe, nici macar de rabdare, doar de pofta si voie buna.


Ingrediente pentru doua vase cu diametrul de 16 cm

3 mere coapte

50 g unt gras

70 g zahar tos

3 oua

150 ml de lapte

110 g faina

Sare

Vanilie

Nuci si migdale coapte pentru décor si nu numai


Reteta este destul de simpla, ideala pentru duminica in familie, cand nu ai chef de bucatarit prea mult. Intai am taiat merele in sferturi si le-am calit intr-un cub mic de unt, pana s-au perpelit putin pe toate partile. Spre final am presarat o lingura de zahar si am mai gatit 2 minute, apoi le-am dat deoparte.

Intr-un bol am mixat ouale cu sarea si zaharul pana au devenit spumoase si au crescut in volum. Apoi am adaugat laptele si vanilia si am mai mixat cateva minute. La final am inceput sa incorporez faina, treptat, pana am omogenizat aluatul.

Am inchis cuptorul la 180 de grade, am tapetat vasele pentru copt cu unt si zahar tos. Am asezat merele gatite mai devreme, apoi am turnat din compozitie. Le-am copt pentru aproximativ 20-25 de minute, pana au crescut frumos si s-au rumenit.

Am decorat cu nuci si migdale coapte in prealabil.

Este un “comfort dessert” nemaipomenit, bun de tot atat cald, cat si rece.



1,064 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page