top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Pui cu smântână și mirodenii de casă


Exista doua elemente simple care fac acest preparat sa iasa din tipar: smantana super cremoasa si mirodeniile de casa. Le multumesc parintilor mei ca m-au invatat sa imi fac singura mirodeniile, iar acum am bucataria plina de borcane cu diverse bunatati, chiar daca am invatat si pe calea cea grea, cum ar fi sa rasnesc ardei iute uscat - restul e can-can; pot spune doar ca tocatul cepei este un fleac. Dar nu regret nimic, acum cine se lauda cu boia de casa, busuioc macinat, cimbru, si multe altele?


Ingrediente

1 piept de pui, taiat cuburi

1 cub mic de unt

500 g smantana cremoasa SIM

2 lingurite de faina

100 ml lapte

300 g ciuperci Shimeji (puteti inlocui cu Pleutorus)

3 catei de usturoi

1 praf de sare

Boia iute

Cimbru macinat

Piper

Susan (optional)


Am pus o tigaie incapatoare la incins si am calit in unt la foc iute puiul impreuna cu 2 catei de usturoi taiati, pana a prins putina culoare. Am asezonat cu boia iute, cimbru, sare, piper, putin susan.


Apoi am adaugat ciupercile si am lasat sa se gateasca 4-5 minute, amestecand din cand in cand.


Intre timp, am combinat laptele cu faina si am amestecat bine, pentru a nu forma cocoloase si am adaugat amestecul peste smantana. Am zdrobit si celalalt catel de usturoi si am omogenizat.

Dupa ce s-a rumenit puiul si s-au gatit ciupercile, am dat focul la mic si am adaugat smantana. Am mai lasat pe foc 2-3 minute, amestecand bine, apoi am oprit focul si gata masa.

Este o reteta minunata pentru un pranz rapid, dar foarte satios. Sosul cremos face diferenta.



566 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page