top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Pumpkin bread


Este oficial toamna si eu, ca toate gospodinele, declar deschis sezonul dovleacului. Anii trecuti am facut foarte multe placinte cu dovleac, insa trebuie sa recunosc ca nu sunt cea mai mare fana. Asa ca anul acesta nu am mai facut nicio placinta, cel putin pana acum, insa am preparat ceva mai bun, care ma duce cu gandul deja la toamna tarzie, avand un parfum si aroma de turta dulce.


Ingrediente pentru o tava


1 dovleac micut

160 g faina

80 g unt cu 82% grasime SIM, topit

1 praf de copt

1 praf de sare

1 lingura de ghimbir ras sau pudra

1 lingurita de nucsoara

Jumatate de lingurita de scortisoara

1 lingura de smantana fermentata

160 g zahar

O mana de nuci coapte

O mana de seminte de dovleac

O mana de chipsuri de ciocolata sau jumatate de ciocolata tocata grosier

2 oua

Extract de vanilie


Desi pare ca are multe ingrediente, pasii de lucru sunt foarte simpli. Intai am curatat si am taiat in bucati mari dovleacul si l-am pus la copt 20 de minute, in folie de aluminiu, pana s-a inmuiat bine, apoi l-am zdrobit si am facut piure, lasandu-l la racit.

Am combinat ingredientele uscate: faina, sarea, praful de copt, nucsoara, scortisoara, ghimbirul (daca folositi pudra) si le-am dat deoparte. In bolul mixerului am pus untul topit cu zaharul si am mixat 3 minute la viteza mare. Apoi am micsorat viteza si am adaugat ouale pe rand, mixand inca 3 minute. Apoi am adaugat piureul de dovleac (am obtinut cam 130 de grame), vanilia si smantana. Acum este momentul sa adaugati si ghimbirul proaspat, daca ati avut norocul sa gasiti si daca nu ati folosit pudra. Eu nu am avut noroc si nici nu am avut timp sa caut in prea multe magazine.

Am mai mixat la viteza medie inca 2 minute, dupa care am inceput sa adaug din amestecul de faina, treptat.


La final am incorporat cu spatula chipsurile de ciocolata, nucile si semintele de dovleac, pastrand cateva si pentru decor. Am tapetat o tava de cozonac cu hartie de copt si putin unt si am turnat compozitia, decorand apoi cu nuci si seminte de dovleac.

Am copt prajitura la 170 de grade pentru aprotimativ o ora. Folositi testul scobitorii, fiind o compozitie bogata in piure de dovleac, este mai greu sa va dati seama ca e gata fara un mic test.

In 15 minute dupa ce se coace, este gata de feliat si devorat. Pofta buna!

6,345 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page