top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Supă cremă de roșii coapte

Una dintre cele mai gustoase supe, dupa parerea mea. Desi nu sunt fana supe creme, aici am exceptia.

Ingrediente

1 kg de rosii bune si zemoase

100 g rosii cherry

2 ardei capia

1 capatana de usturoi

2 cepe rosii

200 g feta Olympus

1 lingurita de oregano

sare

piper

un praf de zahar

50 ml ulei de masline

un praf de boia afumata

chili


Inainte de toate, se blanseaza rosiile, pentru a scapa de coaja: se cresteraza putin si se scufunda in apa fierband pentru 30 de secunde, pana incepe sa se ia coaja, apoi se transfera in apa cu gheata si se decojesc imediat. Apoi se taie in jumatati si se pun in tava pentru cuptor impreuna cu ardeii capia taiati pe lung si ceapa in sferturi. Capatana de usturoi se taie transversal, intreaga, pastrand si ultimul strat de coaja si se adauga in tava.

Se stropeste totul cu uleiul de masline, se asezoneaza cu sare, piper, boia, chili si se coc legumele pentru 50 de minute, la 200 de grade. Cand sunt aproape gata, adaugati si rosiile cherry crestate putin, ce vor fi pentru decor.


Dupa ce sunt gata, se lasa la racit putin, apoi se scoate miezul usturoiului copt din coaja si se transfera in bolul robotului de bucatarie, impreuna cu restul legumelor coapte. Se adauga un praf de zahar, pentru a stabiliza putin aciditatea rosiilor. Pastrati sucul lasat la copt si completati pe masura ce procesati supa. Mixati pana ajungeti la textura dorita; se poate sa folositi tot sucul lasat de rosii sau chiar sa mai completati cu putina apa.

Mai potriviti de sare, daca este cazul si decorati cu feta si rosii cherry.

Pentru a fi feta crocanta, eu am ales sa o frig pe foc iute putin, intr-o tigaie ce nu lipeste deloc si a prins o crusta faina.


153 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page