top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Vichyssoise cu ierburi


Nu va lasati pacaliti de numele fitos. Este o crema gustoasa din cale-afara, preparata foarte simplu si suficient de satioasa. Este bazata pe praz, langa care se adauga ceapa si cartofi. Eu am personalizat-o nitel si am adaugat putin vin alb, usturoi si multe ierburi misto, chiar din gradina.


Ingrediente


Un praz grasan (doar partea alba)

1 ceapa

1 cartof

2 catei de usturoi

100 ml de vin alb

100 ml de smantana lichida

200 ml de supa de legume sau apa

Cimbru si busuioc proaspat, fara retineti

Cateva linguri de ulei de masline

Un cub de unt

Sare, piper, dupa gust



Mod de preparare

Am taiat ceapa si prazul julienne si cartoful cuburi mici. Intr-o tigaie mare am pus la incins uleiul impreuna cu untul, pe foc mic. Am adaugat cateva crengi de cimbru proaspat si cateva frunze de busuioc si le-am lasat sa aromatizeze uleiul, tot la foc mic, pana s-a topit untul complet si au inceput sa sfaraie.

Le-am scos cu clestele, am marit temperatura si am adaugat ceapa, usturoiul zdrobit putin, prazul si cartoful si le-am calit cateva minute. Am adaugat vinul si le-am mai lasat la foc iute pana s-a evaporat putin, dupa care am adaugat apa si am redus temperatura, am pus capac si le-am lasat pana s-a gatit cartoful.

Am transferat intr-un vas cu pereti inalti si, folosind in blender vertical, am facut piure toata compozitia. Am adaugat smantana lichida, am potrivit de sare si piper si am mancat cu nerabdare.

Pentru decor aveti o multime de variante. Eu am facut fire de praz crocant, puteti combina cu crutoane, cuburi mici de cartof crocant, verdeata si tot ce va mai place.

795 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page