top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Budincă de pepene galben cu nuci


Vara este dedicata deserturilor racoroase cu fructe. Pana si iubitorii de ciocolata spun asta. Iubesc sa mananc ciocolata, sa lucrez cu ea in toate deserturile, sa imi cumpar si de la coltul strazii cand mi-e pofta. Dar pe caldura asta, prefer sa intru in bucatarie doar pana la frigider sa beau apa sau sa mananc ceva rece si bun.


Pentru mine pepenele galben inseamna fix racoarea de care ai nevoie, daca il pui laolalta cu plaja, mare si soare obtii definitia verii.

Budinca cu pepene galben mi se pare ideala pentru acest sezon pentru ca este racoroasa, foarte aromata si se prepara usor. Pentru 4 cupe mari am folosit:


600 ml lapte SIM cu 3.5% grasime

5-6 linguri de zahar, dupa preferinte

300 g de pepene galben, piure

4 linguri de pepene galben cuburi

Un strop de vanilie, optional

Un praf de sare

70 g faina de orez

8 g gelatina granule hidratata in 40 ml de apa rece

70 g nuci maruntite

4 linguri de miere


Intai am amestecat faina cu 100 de mililitri de lapte, omogenizand bine. Apoi am pus restul de lapte la fiert cu un praf de sare si cu zaharul. Am adaugat vanilia, am dat focul la mic si apoi am incorporat amestecul de faina. Am tinut laptele la foc mic, amestecand continuu, pana s-a ingrosat putin de tot. Apoi am adaugat treptat piureul de pepene, am luat de pe foc si am omogenizat. Imediat dupa am adaugat gelatina hidratata, m-am asigurat ca s-a dizvolvat si am turnat budinca inca lichida in cupe si le-am dat la frigider peste noapte.

Dupa ce s-au racit le-am decorat cu nuci maruntite din belsug, cate o lingura zdravana de miere in fiecare cupa si cuburi de pepene galben, rece tare.


Este un desert super aromat de care nu ma voi satura prea curand. In plus, este foarte usor digerabil, deci bucurati-va de el fara vinovatie!



784 views2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page