top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Ciorbă cremă de legume


De ce am zis ciorba crema si nu supa? Pentru ca este acrisoara; este fix o ciorba de legume, mai bogata in cartofi, foarte cremoasa si gustoasa.


Ingrediente

2 kg cartofi

3 cepe mari

1 telina

1 pastarnac

2 morcovi

2 catei de usturoi

Busuioc

Sare, piper dupa gust

Bors pentru acrit dupa gust, eu am folosit sub forma de pudra

Cateva felii de bacon crud uscat


Este o reteta extrem de simpla, banuiesc ca toata lumea a facut ciorba de legume. Eu nu pastrez ceapa si telina in ciorba clasica, le las la fiert, apoi le dau deoparte si pastrez doar supa. De data aceasta am vrut sa o fac mai bogata. Asadar, am pus la fiert toate legumele cu sare. Aproape de final am adaugat 1 lingura de bors si am amestecat. Gustati si acriti dupa preferinte. Dupa ce au fiert bine legumele, am scurs supa si am dat-o deoparte. Peste legumele fierte am adaugat busuioc proaspat si le-am facut piure cu blender-ul vertical, adaugand supa pana am ajuns la consistenta dorita. La final am mai adaugat piper si inca putina sare.


Am pus supa intr-un bol si am folosit in loc de crutoate bacon prajit crocant, afumat. Ii da o aroma deosebita si texturile se completeaza frumos.

Adaugati dupa bunul plac elemente texturale, eu am mai presarat niste telemea, cateva seminte de dovleac si putina boia.

Este o masa foarte sanatoasa, ceva mai gustoasa decat ciorba de legume clasica, dupa parerea mea. Pofta buna!



404 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page