top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Hummus de linte cu roșii coapte

Updated: Aug 11, 2020


Retetele gustoase se prepara, de regula, destul de simplu si necesita ingrediente bune. Altfel, nu ies. Tocmai de aceea, daca vreti sa incercati reteta asta, va trimit la piata sau la bunica in gradina, sa faceti rost de rosii carnoase, zemoase, de tara, cat mai puteti, ca mama deja le-a cules si face bulion.

Vara sunt in goana dupa retete usoare, chiar si hummus-ul nu mai este ce-a fost pentru mine; am inlocuit nautul cu linte rosie si bine am facut. E mai usor digerabil, gustos rau si chiar ceva mai simplu de facut.

Ingrediente

250 g linte rosie Niavis

1 rosie marisoara

2 catei de usturoi

1 ceapa

1 lingura de pasta de susan Niavis

1 lamaie

3-4 linguri de ulei de masline

Sare, piper

2 foi de dafin



Intai am pus lintea intr-un bol mare, am acoperit-o cu apa si am lasat-o la hidratat cat m-am uitat la un film. Am schimbat apa de 2-3 ori, apoi am fiert-o cam jumatate de ora, cu ceapa taiata pe jumatate si cu doua foi de dafin.

Intre timp, am pus rosia intreaga la copt, dupa care am decojit-o si am lasat-o la racit. Dupa ce am fiert lintea, am scurs-o bine. Intr-un bol mai inalt am pus lintea, sare, piper, ulei si, folosind un blender vertical, am facut piure. Am adaugat rosia scursa de sucul lasat la copt, apoi, treptat, am mai adaugat cateva linguri de suc, pana a ajuns la textura dorita. Am adaugat usturoiul zdrobit, am pus suc de lamaie dupa gust, o lingura de pasta de susan - puneti treptat - si am omogenizat.

Se face foarte simplu, se personalizeaza usor si merge mancata cu lipie, paine prajita, cu lingura, cu mana, cu ce vreti voi.

Pofta buna!



620 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page