top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Paste cu brânză, smântână și verdețuri


Am auzit foarte des intrebarea: Pizza sau paste? Eu ma numar printre cei care raspund paste cu mana pe inima. Mi se par atat de versatile si poti obtine niste comabinatii uimitoare, foarte usor, iesind lejer din sferta retetelor cunoscute. Cum am facut eu acum; am gatit niste spaghete taranesti le-as putea numi - cu sos de smantana, branza si verdeturi proaspete.


Ingrediente pentru 2 portii

Un sfert de pachet de spaghete integrale

1 galbenus de ou

200 g smantana fermentata SIM

200 ml lapte

1 lingura de faina

3 catei de usturoi

60 g parmezan

Cateva fire de cimbru si busuioc proaspat

Sare

Piper

Un cub de unt


Este o reteta foarte simpla, pe care am preparat-o in 15 minute, iar pentru cele mai bune rezultate exista cateva secrete: verdeturile proaspete fac diferenta, incercati sa nu inlocuiti cu busuioc uscat; daca tot este vara, gasim verdeturi proaspete usor. Folositi o smantana cremoasa; eu am folosit SIM, cu grasime de 25%, aceasta face diferenta la textura sosului; eu il prefer cremos, nu sa mananc paste aproape goale si sosul sa ramana in farfurie. Si, in cele din urma, bucutati-va de ele calde! Eu prefer sa gatesc cantitate mica, decat sa fie nevoie sa reincalzesc apoi. Oricum se prepara in 15 minute.


Am inceput prin a fierbe pastele cu putina sare. Intre timp am tocat usturoiul si vedeturile si le-am dat deoparte. Separat, am amestecat bine laptele cu faina, pana am omogenizat, apoi am adaugat smantana si galbenusul de ou.

Cu 2 minute inainte de a fi gata pastele, am incins cubul de unt intr-o tigaie si am calit putin usturoiul si verdeturile. Am luat spaghetele de pe foc, le-am strecurat si le-am adaugat in tigaie, peste usturoi si verdeturi. Dupa 1 minut am dat focul la mic si am adaugat amestecul de smantana. Am adaugat parmezanul ras, am potrivit de sare si piper si am mai gatit cateva minute, pana a capatat textura cremoasa si s-au legat frumos.

Le-am pus in farfurii, am decorat cu fasii de parmezan, busuioc proaspat si piper.


Pofta buna!



832 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page