top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Pește cu piure de rădăcinoase


Haideti sa va spun povestea uneia dintre cele mai simple retete. Tot am auzit in ultima perioada in stanga si in dreapta ca nimeni nu are timp de nimic. Cred ca este impactul de dupa vara si concedii, cand cu totii am fost plecati si ne-am bucurat de vacanta, iar acum ne-a cam lovit cotidianul. Am fost intrebata ce retete simple mai gatesc eu, cum fac sa am timp de multe lucruri, exista mancare simpla si gustoasa? Daa.

Reteta aceasta are nevoie de 10 minute de atentie, atat.


Ingrediente pentru 2 portii


1 file mare de somon

1 sfecla mare

1 telina mica

1 cartof mare

1 pastranac

60 g unt SIM

2 catei de usturoi

3-4 linguri de ulei de masline

Sare, piper dupa gust


Sa va spun si un mic secret cand vine vorba de piure: Este muuult mai gustos din legume coapte, decat fierte. Fie ca este de cartofi, fie ca de telina, cartofi dulci, si asa mai departe.

Am curatat legumele, am taiat in jumatate telina, sfecla, cartoful si le-am impachetat pe fiecare in folie de aluminiu, stropind pe fiecare cu cateva picaturi de ulei de masline, inainte de a inchide folia. Le-am copt la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute, pana s-au inmuiat. Sa aveti grija ca sfecla se coace ceva mai greu decat cartofii, spre exemplu, asa ca va recomad sa verificati. Eu am mai lasat sfecla vreo 10 minute in plus. Cat se coc legumele va puteti ocupa de alte treburi, pestele merge fript in ultimele cateva minute inainte de a va aseza la masa.


Dupa ce s-au copt legumele, le-am condimentat cu sare, piper, am adaugat untul si am omogenizat cu un blender vertical. Apoi am adaugat usturoiul zdrobit si am mai mixat inca 1 minut. Am obtinut un piure super pufos si aromat.

Am incins tigaia grill, am pus un cub mic de unt si am fript pestele cred ca 2 minute pe fiecare parte, in functie de grosime, asezonand cu niste sare.


Am finalizat foarte rapid o masa foarte gustoasa, usoara si sanatoasa. Sau, cum imi place mie sa mai spun, fast food sanatos.



854 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page