top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Piure de cartofi dulci cu ghimbir


Eu sunt una dintre persoanele care sustine ca preparatele simple sunt cele mai gustoase. Spun asta din proprie experienta; cea mai buna pizza pe care am mancat-o vreodata avea doar 3 topping-uri: branza, rosii si busuioc, dar a fost nemaipomenita! Conteaza ce ingrediente folosesti, nu cate. Iar unul dintre cele mai simple preparate pe care il cunosc este piureul de cartofi, in cazul de fata cartofi dulci. Poate va intrebati ce poate fi asa spectaculos la un piure, dar va invit sa incercati reteta.


Ingrediente


4 cartofi dulci

60 g unt SIM cu 82% grasime

3 catei de usturoi

1 lingurita de ghimibr ras (puneti treptat, dupa gust)

Sare, piper

O mana de frunze de busuioc

Cateva fire ce patrunjel

4 linguri de ulei de masline

Cimbru uscat

1 lingura suc de lamaie


Motivul principal pentru care aceasta reteta este bestiala este faptul ca piureul este preparat din cartofi copti, nu fierti, la foc mic, cu mirodenii. Urmatorul secret este untul cremos incorporat cu blender-ul in cartofii proaspat copti, rezultand un piure mai pufos decat un nor.

Am pus cartofii la copt la 170 de grade cu cimbru, sare, piper, 2 linguri de ulei de masline, pana au devenit moi, cam 40 de minute, acoperiti cu folie de aluminiu.


Folosind blender-ul vertical i-am pasat bine, adaugand sare dupa gust, unt si 2 catei de usturoi zdrobiti. Nu mai este nevoie de nimic altceva, aroma este delicioasa.

In completare am preparat un salsa de busuioc si patrunjel. In mojar am pus verdeturile tocate, sare, o lingura de suc de lamaie, ulei de masline si usturoi zdrobit. Am omogenizat si am adaugat peste piure, completandu-se perfect.

Stiu ca regula piureul de cartofi este garnitura pentru alt preparat, dar va asigur ca merge de minune si simplu, cu paine prajita. Mie nu-mi mai trebuie altceva.

Pofta buna!



685 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page