top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Quiche în stil grecesc


Quiche-ul este unul dintre preparatele mele preferate din numeroase motive: este delicios, este versatil - il pot pregati cu ce ingrediente prefer sau cu ce am prin frigider, este sanatos si se prepara destul de usor. De multe ori cand vreau sa gatesc ceva rapid sau cand vin prietenii in vizita, fac repede o astfel de tarta. Iar daca timpul este foarte scurt, ma ajut de aluatul fraged de la Morarita, care ma scuteste de pregatirea blatului, econimisind jumatate din timp.


Ingrediente pentru o tarta de 18 cm

1 pachet de aluat fraged Morarita

5 oua

200 ml smantana pentru gatit

200 g feta

2 cepe verzi

1 ardei gras rosu

Un cub de unt

60 g masline kalamata

8-10 rosii cherry

1 galbenus de ou


Intai am scos aluatul fraged Morarita de la congelator si l-am lasat cateva minute la temperatura camerei, dupa care l-am desfacut usor si l-am asezat in forma de tarta. Am asezat deasupra niste greutati in hartie de copt si am bagat aluatul in cuptorul preincalzit la 170 de grade pentru aproximativ 10-12 minute, pana cand este aproape rumenit, dar inca nu este gata.


Cat timp s-a copt aluatul, am calit in unt ceapa verde si ardeiul gras taiat fasii, apoi am dat deoparte. Separat, am mixat ouale cu un praf de sare, apoi am adaugat smantana lichida. Am mai mixat un minut si apoi am adaugat feta maruntita cu mana.

Dupa ce s-a copt partial blatul, l-am scos din cuptor si am asezat in tarta legumele calite. Apoi am turnat amestecul de ou si branza si am nivelat usor. La final am adaugat rosiile taiate felii, maslinele taiate si am uns cu galbenus de ou blatul pe afara, sa ii dau o culoare frumoasa.

Apoi am bagat din nou tarta in cuptor pentru inca aproximativ 15 minute, pana s-a rumenit frumos.


Quiche-ul acesta este delicios atat cald, cat si rece. Eu l-am asezonat cu niste busuioc uscat, cateva fasii de parmezan si rosii cherry proaspete.

Pofta buna!



2,044 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page