top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Supă cremă de roșii coapte


Tocmai am gasit combinatia ideala dintre vara si toamna, o reteta care promite sa faca o tranzitie placuta de la sezonul cald la cel colorat. Inca se mai gasesc rosii carnoase in piete, cu putin noroc, iar supa aceasta le pune in valoare cum trebuie.


Ingrediente pentru 2 portii

4-5 rosii mari

2 cepe

3-4 catei de usturoi

Busuioc proaspat

100 ml smantana SIM

Jumatate de cana de supa de legume

Sare, piper dupa gust

3-4 linguri de ulei vegetal


Reteta este foarte simpla, blender-ul vertical face cam toata treaba, iar gustul bogat este oferit de combinatia legumelor in cuptor, plus smantana cremoasa adaugata la final.

Intr-o tava cu pereti inalti sau o oala ce poate fi folosita si in cuptor am asezat rosiile crestate, ceapa taiata in sferturi, usturoiul si cateva fire de busuioc proaspat. Le-am copt la 180 de grade pentru aproximativ 40 de minute, pana au devenit moi.



Am scos ceapa si usturoiul din oala si le-am facut piure, asezonand cu sare si piper. Am decojit rosiile cu grija, apoi am pus supa de legume peste ele si le-am mai bagat in cuptor inca 10 minute, dupa care le-am pasat cu blender-ul, adaugand si piureul de ceapa.

Acum este momentul in care decideti cat de sarata vreti sa fie supa. Ceapa coapta ii ofera o dulceata delicioasa, insa unele persoane prefera mancarea mai sarata. Asezonati dupa preferinte.

Dupa ce se raceste putin, adaugati smantana si supa este gata. Eu am decorat cu busuioc proaspat si o lingura de smantana rece.

Eu o prefer la cina, pentru ca este foarte usoara, dar cu un gust foarte bogat in acelasi timp, atat rece, cat si calda.



2,161 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page