top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Cheesecake cu ciocolată


Mi s-a cerut foarte des reteta de cheesecake. Desi am facut mai multe variante, pe care le gasiti pe blog, cel cu smantana fermentata este mult mai gustos si cu textura mai bogata.


Ingrediente


200 g biscuit digestivi

50 g unt gras

250 g mascarpone

200 g smantana fermentata, cu 30% grasime (musai)

2 oua

3-4 linguri de zahar pudra sau miere, dupa gust

Un praf de sare

Vanilie

O lingura rasa de faina

100 ml smantana pentru frisca

100 g ciocolata belgiana

Alune de padure coapte pentru decor si pentru un plus de savoare



Mod de preparare


Am topit untul, l-am amestecat cu biscuitii maruntiti si am presat compozitia pe baza si pe marginile unei tavi cu pereti detasabili.

Intr-un bol am mixat mascarpone cu zaharul si cu un praf de sare, apoi am adaugat smantana fermentata. Am omogenizat, am adaugat vanilia si ouale, apoi am gustat sa ma asigur ca este suficient de dulce pentru gustul meu. La final am incorporat faina si am turnat compozitia in tava, peste crusta de biscuiti. Am bagat cheesecake-ul la copt, in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 25 de minute, nu mai mult. Desi este inca usor moale la mijloc, el va capata textura ideala dupa cateva ore la rece.



Intai l-am lasat la racit la temperatura camerei, apoi in frigider peste noapte.

A doua zi am facut un ganache de ciocolata, combinand ciocolata topita cu smantana pentru frisca usor incalzita. Le-am omogenizat si am decorat cheesecake-ul rece, apoi am adaugat alune de padure coapte.

Cam gustos! 😊

1,619 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page