top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Cheesecake cu smântână și caise


Sunt mare fan ciocolata, asta e clar. Insa, pe timpul verii, imi place foarte mult sa prepar deserturi cu fructe de sezon. Poate pentru ca este foarte cald afara si ciocolata nu prea merge, dar mai ales pentru ca ador sa fac cumparaturi din piata si sa imi umplu geanta cu tot ce este de sezon.

Recunosc, eu mananc mai degraba caise crude decat coapte; mereu pandesc copacii primavara, cand caisele abia ies din floare - defect din copilarie. Dar cand vine vorba de prajituri cu piersici, caise sau zarzare, folosesc cat mai copate si zemoase.


Daca aveti chef vreodata sa faceti un desert racoritor, cremos si simplu in acelasi timp, ati gasit reteta potrivita. Spre deosebire de cum fac eu de obicei un cheesecake, de data aceasta am folosit smantana fermentata in compozitie, ceea ce ii ofera un mare plus de prospetime.


Ingrediente pentru cheesecake de 16 cm


300 g biscuiti digestivi, maruntiti

70 g unt topit

250 g mascarpone

150 g smantana fermentata SIM

4-5 linguri zahar pudra

1 lingura pasta de vanilie (puteti folosi esenta)

2 oua

1 lingura rasa de faina

500 g caise

un praf de sare


Pentru crusta am amestecat biscuitii cu untul topit si am presat pe baza unei tavi cu peretii detasabili.

Intr-un bol am mixat smantana cu zaharul, vanilia si mascarpone, iar in altul am mixat ouale cu un praf de sare si faina.


Am combinat cele doua compozitii si am turnat peste crusta de biscuiti.

Am copt cheesecake-ul la 180 de grade pentru 25 de minute, nu mai mult. Desi inca este usor moale la mijloc, dupa ce va sta la frigider 2 ore, va fi perfect si cremos.

Dupa ce l-am scos de la frigider am decorat cu caise proaspete.

Este un desert ideal pentru vara, mai ales varianta cu smantana fermentata - fiind acrisoara, ii ofera prajiturii o aroma mult mai fresh.

Enjoy!



2,637 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page