top of page
  • Writer's pictureThe Baker

Cremșnit cu ciocolată


Sunt mare iubitoare de dulciuri si deserturi ale copilariei. Salamul de biscuiti si cremsnitul erau preferatele mele. Desi, intre timp, am incercat o multime de bunatati, acestea mi-au ramas in suflet. Si, din cand in cand, atunci cand ma trezesc cu mare pofta, sau cand astept musafiri, prefer sa fac un cremsnit rapid, fara prea mult efort, care va cuceri invitatii.


Pentru a ma scuti de efort, sau daca vreau sa fie gata rapid, prefer sa folosesc foile de cremsnit Morarita, pentru ca sunt gata in 10-12 minute, inclusiv coacerea. Dar mai ales, sunt foarte gustoase si crocante, se completeaza perfect cu crema prajiturii.

Asadar, pentru o tava de cremsnit am folosit 3 foi de 40x20 de cm. Daca vreti sa faceti doar cu vanilie, sau doar cu ciocolata, folositi doar 2 foi. Dar varianta aceasta este mult mai gustoasa.


Am scos foile din congelator si le-am lasat cateva minute sa se decongeleze, apoi le-am copt separat cate 10-12 minute, pana s-au rumenit usor.


Ingrediente pentru crema

3 galbenusuri

1 litru de lapte gras

80 g amidon

130 g zahar

Vanilie

100 g ciocolata neagra

100 g ciocolata alba (optional)

Un praf de sare


Intai am facut o baza de crema, pe care apoi am impartit-o in doua parti si am preparat una cu ciocolata neagra si una cu vanilie si ciocolata alba. Puteti face crema simpla de vanilie, insa eu sunt de parere ca ciocolata alba imbogateste gustul si textura.

Intai am mixat la viteza mare galbenusurile cu sarea si zaharul, pana si-a dublat volumul. Apoi am adaugat laptele si amidonul, omogenizand bine. Am pus crema intr-un vas cu baza groasa, pe foc mic, si am amestecat continuu pana s-a ingrosat. Aveti in vedere ca se va mai ingrosa dupa racire, deci nu o tineti foarte mult pe foc.


Am topit ciocolata alba si neagra separat, apoi am impartit crema in doua parti. Intr-una am adaugat ciocolata alba topita si vanilia, iar in cealalta am adaugat ciocolata neagra. Am omogenizat bine si le-am acoperit cu folie alimentara, cat sa se raceasca putin. Folia trebuie sa atinga suprafata cremei, pentru a preveni formarea crustei.


Dupa ce s-a racit putin, am pus crema de ciocolata pe o foaie de cremsnit, apoi am pus a doua foaie deasupra, am completat cu crema de vanilie, si apoi am asezat usor ultima foaie.

Am dat la rece prajitura pana s-a racit complet. Daca doriti sa o taiati in bucati mici, o puteti baga la congelator putin, pana devine usor ferma si mai usor de taiat.


Este un deliciu cu care merita sa te murdaresti pana la urechi.

1,577 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page